Bine ați venit pe website-ul Oficial al Comunei Cătina!

Fulgeanu Alexandru

Dragi cetățeni,
Vă mulțumesc pentru ca ați accesat website-ul oficial al Primăriei Comunei Cătina. Primăria Comuna Cătina din Județul Buzău ține cetățenii la un click distanță și încearcă să ofere servicii publice online care să vă ajute să economisiți timp prețios.

Toate cele bune,
Ing. Alexandru-Constantin Fulgeanu
Primarul Comunei Cătina

sesizează o problemă

FORMULARE ELECTRONICE

Propune o colaborare

Propune o idee de afacere

Propune rezolvarea unei probleme

Programează-ți cununia civilă

Adresează o întrebare

Propune un proiect

Comuna Cătina

Comuna Cătina este localizată în partea nord - vestică a județului Buzău, în lungul râului Bâsca - Chiojdu în zona Carpaților de Curbură, la circa 62 km de Municipiul Buzău și la aproximativ 60 km față de Municipiul Ploiești. Suprafața comunei Cătina are o suprafață de 3.796 de km2 , fiind compusă din 5 sate: Cătina (reședință), Corbu, Valea Cătinei, Slobozia și Zeletin.
Localitățile vecine sunt următoarele: Chiojdu, Starchiojd, Posești, Calvini, Pătârlagele.

valea catiniei
intrare corbu

Numele localității Comunei Cătina se pare ca vine de la „cătină”, arbust ramificat și spinos folosit de săteni la baricadarea drumurilor împotriva incursiunilor tătarilor. Oamenii s-au așezat pe aceste meleaguri, deoarece acest loc le aducea tot ce doreau: lemne de pus pe foc, piatră pentru a construi, apă de băut, pământuri pline de bogăție și loc de vânat.

Meșteșugurile tradiționale din Comuna Cătina, pe care străbunii localnici le-au lăsat moștenire, sunt următoarele: producția de var, oieritul și creșterea animalelor, cultivarea plantelor și a cerealelor, țesutul, albinăritul.

Localnicii din Comuna Cătina beneficiază de apă potabilă din fântânile cu ciuciur și cumpene din lemn, care odinioară străjuiau și întreținerea vieții oamenilor și a animalelor. Totodată, localnicii au și surse proprii de apă, care sunt întâlnite deseori în gospodăria lor. În punctul Urzicei se află cea mai bună sursă de apă de pe raza comunei Cătina, unde există un bazin care alimentează cătunul Moara Enică și vatra satului Cătina.

Mai mult...

COVID-19

Măsuri generale de prevenire împotriva infectării cu virusul Covid-19 pentru populație:
- Spălați-vă des pe mâini folosind apa și săpun sau soluție alcoolică de curățat pe mâini;
- Acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă sau folosiți cotul flectat atunci când tușiți sau strănutați;
- Spălați-vă pe mâini, după aceea și aruncați masca sau batista la coșul de gunoi;
- Evitați contactul apropiat cu persoanele care prezintă febră sau tuse, mergeți la medic dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți la respirație;
- Dacă va îmbolnăviți în timp ce călătoriți , cereți ajutor medical cât mai repede și informați personalul sanitar despre istoricul de călătorie;
- Atunci când vizitați piețe unde se comercializează animale vii, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele care au fost în contact cu aceste animale;

conect.ro
ministerul interne
fiipregatit.ro
GHISEUL.RO

Spuneți-ne despre colaborarea dumneavoastră

Spuneți-ne ideea dumneavoastră de afacere

Spuneți-ne rezolvarea problemei locale

Programează-ți online cununia civilă

Adresează-ne întrebările tale

Spuneți-ne proiectul dumneavoastră

Spune-ne problema Dvs.

sesizează o problemă

Spuneți-ne problema dumneavoastră

[contact-form-7 id=”964″ title=”sesizează o problemă”]

Sari la conținut